28-10-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


Еталон
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Димитър Аргиров
Димитър Аргиров е роден на 24.08.1967 г. в Севлиево, България. До 18-годишната си възраст живее в Благоевград. Израснал е в артистично семейство като син на известния български народен певец - Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успява да съчетае изпълненията на български народни песни и рок музика. Като дете участва в много фолклорни изяви в Благоевград, където едва 15-годишен започва да пее и в рок група. Двата пътя го придружават и при заминаването му в София след казармата, където продължава да пее народни песни, но в същото време става и първият вокал на група „Епизод”, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните метъл групи в България.

След емигрирането си в Холандия и после в Италия, Димитър Аргиров не спира да се занимава с музика, но предимно хард рок и хеви метъл. Участва в много формации, като Chakrah, Cassandra, Logart и Dimmi Argus. Но българския фолклор, с който е израснал и който му е в сърцето, никога не го напуска. Днес Димитър живее в Италия и работи на два фронта, тотално противоположни като звучене и стил: хеви метъл и автентичен български фолклор. Гласът, който е наследил от баща си е мек и вълнуващ и придава на народните песни, изпяти от него особен цвят и топлота.

В момента Димитър издаде първия си фолклорен албум „ Песните на баща ми”, който е автопродуциран от него самия и издаден в България, като това съвпада със срока на издаването на другия хеви метъл албум "Black & White" на групата му „Dimmi Argus” в Италия. www.myspace.com/dimmiargus е персоналната страница на Димитър Аргиров, където има и от едно и от другото ..... И звучен български фолклор и тежък рок ...

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava