28-10-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


Еталон
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Nightmare
Групата е създадена в края на 2000г. Всичко започва като типична ученическа група с много ентусиазъм и без грам техническа и музикална осъзнатост. Единственият останал в групата от онова време (Цветан) се събира с двама свои съученици,без дори да има понятие от китари и пеене. Набързо сформираната група започва усилено да прави кавъри на свои любими групи и дори успява да намери възможност за няколко участия. Интересното е,че в началото започват с трима китаристи и басист. Единствената им позната друга банда в такъв състав е Iron Maiden. В последствие разбира се се отказват от тази тийнейджърска приумица,разбирайки колко трудно е да правиш музика в този вариант. Постепенно през следващите години съставът търпи непрекъснати промени. В началото на 2003 в групата влиза сегашният соло китарист Петър. С него съставът получава голям тласък в музикално отношение. По това време групата вече прави своите първи опити в създаването на своя авторска музика и новото попълнение в негово лице допринася за по-голямото разнообразие,както и за втърдяването на звука.

През лятото на 2003 година Nightmare печелят наградата за най-добра група на рок-фест сред други 15 групи с първите си 3 авторски парчета (Come with me in hell, Nightmare и Destruction in us).

Следващата година в състава влиза сегашният басист Дидо. До момента той е свирил само на китара, но тъй като тези два поста вече са заети са налага да се преквалифицира. През следващите години Nightmare продължават да се борят за участия и да създават своя авторска музика. Песните се трупат една след друга, но липсата на постоянен барабанист спъва работата им по отношение на участията на живо. Въпреки това успяват да направят няколко добри участия. Успяват да запишат и няколко демота в домашни условия., които не претендират за кой знае какво качество разбира се, понеже са записвани в абсолютно домашни условия. Имат период за две години в който съставът им включва и клавирист. В последствие се отказват от този пост и групата отново е в класическия си състав.

Най-сетне през 2007-ма година в Nightmare влиза сегашният барабанист Петър. С него групата търпи най-голямо развитие и възстановява голяма част от материала трупан през годините. Това отваря нови възможности за прояви на живо.

2009 година е една от най-успешните за Nightmare,тъй като се сбъдва една тяхна отдавнашна мечта и след толкова години намират продуцент, който да се заинтересува от творчеството им . В края на тази година се очаква да излезе техния първи студиен албум.

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava