28-10-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


Еталон
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Yuvigi
Идеята за създаването на група Ювиги се ражда през лятото на 2002 г. Тогава Валентин Моновски и Явор Пачовски решават да обединят усилията си за създаване на група, която да носи белега на българската история и култура. Така се ражда и името на групата -Ювиги /"Велик хан"/. Творческите опити и търсения са в областта на прогресив метъла, който е предпочитаният стил на членовете на групата.

Скоро след създаването на бандата към нея се присъединява и Панайот Солаков. Започват да се оформят първите завършени авторски композиции на Ювиги, но творческият процес е забавен от голямото текучество на барабанисти и вокалисти. Тези трудности водят и до някои промени в групата, като Пачовски се преориентира към синтезатора /в момента негов основен инструмент/, а Вальо и Панайот се заемат с вокалните партии.

В края на 2004 г. към Ювиги се присъединява барабанистът Калин Христов – Кацко. През пролетта на 2005 г. бандата започва клубна дейност в София, свири и на няколко фестивала. Същевременно тече работа над авторските парчета на групата.

През декември 2005 г. Кацко напуска Ювиги, а неговото място е заето от Спас Генев. За няколко месеца групата завършва 9 от песните, предвидени да влязат в бъдещия студиен албум, измежду които "Сива пустиня", "Кукла на конци", "Различен", Пробуждане", "Въпросите на града", "Бягство" и др. В края на 2007-2008 г. Ювиги имат съвместни участия с групите Wartime, Virus и др.; взимат участие и в коледния благотворителен концерт на Muzikant.org в помощ на Светомир.

В края на февруари 2008 г. Ювиги подготвят демо на песните "Бягство" и "Въпросите на града", с които участват на конкурса Jack Daniel's Battle of the bands Bulgaria 2008. По същото време стартира и MySpace профилът на групата. Към настоящия момент бандата записва първия си студиен албум, като същевременно продължава да свири редовно в клубове като Toucan Bluzz&Rock, The Club, Rock bar Fans и други.


Вальо
Валентин Красимиров Моновски: български гражданин, неосъждан, ерген. Обичам добри книги, добри филми, добра храна, добри напитки и най-вече добра музика.
Стилвете, които слушам са в палитрата на по-лекия метъл, хард рок, прогресив рок и метъл, а също така блус, джаз. Разбира се, в никакъв случай не изключвам каквато и да е музика, която може да ми се стори интересна.
Музикантите и групите, коио са ми повлияли най-много са Metallica, Dream Theater, Queensryche, SRV, Yngwie Malmsteen, а също така и българската народна музика.

Пачовски
Обичам да се занимавам с изкуство, като освен музиката имам по-специално влечение към фотографията. Малкото свободно време, с което се ползваме харесвам да запълвам с четене на книжки и разходки по планините. Най-вярната за мен Епикриза: Голф не е кола, Голф е диагноза! Философските ми възгледи и лична драма намират словесен израз в следната констатация: "Всяка зима Мечо Пух - като една истинска мечка - заспиваше зимен сън. И всяка зима Прасчо - като една истинска свиня - се възползваше от него."

Панчо
Спомням си, че минавахме покрай старата сграда на музикалното училище в Пловдив. Бил съм някъде на 5 годинки. Отвътре по улицата се разливаха чудесните звуци на детски песнички и виртуозно свирещи дечица. Явно съм изявил силно желание и аз да мога така, защото няколко месеца по-късно стоях пред комисия от мило усмихващи се преподавателки, които щяха всеки момент да оценят има ли у мен някакви наченки на музикалност или не. Е, сбъркаха, пуснаха ме. На изпроводяк ме попитаха на какво искам да свиря. Цигулка. "А защо точно на цигулка?" - беше подвеждащият въпрос. "Защото е най-лесно!", беше твърдата ми позиция. Тогава не разбрах какво толкова ги разсмя в отговора ми.
Така започнаха моите съприкосновения с музиката. Отне ми осем години да осъзная колко глупаво изказване съм направил онзи слънчев ден пред комисията от учтиви дами. След известна разведрителна музикална пауза си купих кухарка и започнах да дрънкам Metallica до побъркване. Последва електрическата китара, накрая и баса. Никога не съм се възприемал като певец, но през последните години започнах да намирам пеенето за все по-приятно занимание.
Извън музиката съм спокоен човек (да не кажа скучен). Тенисът е любимият ми спорт. За съжаление все по-назряващата липса на време е ограничила практиката и е дала предимство на зяпането пред екрана. За малко да забравя Формула 1! Обичам киното, най-вече сериозното такова. Уеб-дизайнът е друга голяма моя страст.

Спаз
Така. Занимавам се с дизайн (правене и гледане), музика (свирене и слушане), каране на мотор (съчетано със сипване на бензин и обиждане на шофьори на голфове и други), говорене на глупости и спане (рядко на моменти). Интересувам се от тия неща, по-специално дизайна, да речем още откакто бях ехеее малък. Аз още не съм пораснал, но това не значи, че се занимавам с дизайн от скоро. Не значи и обратното. Абе след години учителите по литература ще обяснят какво съм искал да кажа, защото аз не знам, но те 100% със сигурност 1000/10000 ще знаят. Винаги знаят. Както и да е.
Свиря на барабани. Преди имах синьо амати налегало по пода, налегал чинел. Сега имам по-хубави. Аз съм, принципно говоря нали... не е да кажете, че говоря не-принципни неща или да кажете, че съм беден и не мога да си отворя две (2) врати. Не. Та, говорейки за принципите искам да кажа, че аз съм идиот, егоист, егоцентрик, арогантен и други. Иначе съм много свестен човек. Направо да ми кажеш -"ПУ!" и нищо повече да не ми кажеш. Нали мамо? -"Да!" Добре. Относно работата - гледам, стремя се, в смисъл, да. Абе искам да съм перфектен във всяко отношение, щото иначе не е хубаво. Като бях по-малък си мислех, че много знам, сега знам, че нищо не знам, но и това е добре човек да знае, че нищо не знае. Полезна информация е.

В личен план не ми остана да кажа много. Не обичам футбол, но за сметка на това за моторни спортове си продавам артерийте без да се замисля. Извън спорта съм приятна личност... баси и личността дето съм и аз, ама както и да е. Хобита имам. Няколко. Обичам да тренирам. Културизмът изгражда уникална дисциплина у хората, които имат характер и воля да се занимават с такова нещо. Принципно този спорт е изключително тежко нещо не само от физическа, но и от психическа гледна точка.
Иначе се занимавам с акушерство и гинекология. Всъщност, не се занимавам с тези неща. Единствено аз знам за Тихия океан, никой друг не знае за него, само аз знам. И инженер Донев. И дъщеря му Цоцка, и едно кьораво пингвинче, което се казва Костадин и знае испански.


Връзки
Website: www.yuvigi.org
Myspace: www.myspace.com
Facebook: www.facebook.com
Профил в MusicSpace.bg


Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava