28-10-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


Еталон
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Krossfire

Група Krossfire е създадена през 2001. В началото името е “Dark Night”, като членовете са: Георги Дриев - китара, Георги Кушев - китара, Спас Марков – ударни. Въпреки трудното начало, момчетата не се предават и започват да градят кавъри на любимите си групи. Няколко човека минават през групата, но не след дълго напускат. Решени да продължат напред Жоро, Спас и Гого успяват да привлекат Захари Шиникчиев зад микрофона и Никола Иванов – китара. Георги Дриев поема баса и така се формира една стабилна формация, която ще бъде заедно няколко години. И името вече е различно – “Krossfire”.
Следват участия в клубове в Пловдив - "Пианото", клуб "XXL", клуб "C4"
, „SAX. Групата вече има и доста фенове.Те са навсякъде, където петимата имат участия и горещо ги подкрепят. Не се пропускат и участията на бирените и рок фестивали. Така след една година концерти и репетиции настъпва време за леки промени. Никола напуска групата за кратко поради служебни задължения, а през 2003, Спас влиза в казармата. Зад ударните временно застава Светослав Начев. В края на 2003 година Никола и Спас се завръщат. Групата отново е едно цяло и е решена сериозно да пробие в Пловдив. Никой обаче не подозира, че това ще се случи само след една година.
Последният концерт изнесен в този състав е в клуб "XXL", който се оказва и последен за Захари. Неговото място е заето от бившия вокалист на “Rappel Rack” – Димо Петков.Krossfire поемат право нагоре по музикалната стълба. Започват участия в клуб “SAX”,
които са повече от успешни – групата събира още повече фенове.

През Декември 2004 за групата се поинтересуваха от интернет медия “БЪЛГАРСКИ ФАКТОР”. Бе проведено интервю от Десислава Бакърждиева и в последствие публикувано на сайта им в Интернет. Групата се появява в интернет пространството и чрез новият им сайт – www.krossfirebg.com. История, новини, доста снимков материал и актуална информация вече са на разположение на феновете.
През следващата есен групата участва на ежегодния рок фестивал в Пловдив, който се провежда в три последователни дни – 21, 22 и 23.09.2005.
На 17.09.2005 с помоща на Община Пловдив, Програмата Пловдив Инфо и Любо Грозев, Krossfire организират голям самостоятелен концерт на пл. Стефан Стамболов - двучасов сет разтърсил с хеви метъл и хард рок изпълнения главната в града. Доста хора присъстват на това събитие, което за пореден път затвърждава убеждението на групата – най-добрата публика е винаги до бандата. Този път концерта се филмира, като в началото на 2006 групата подготвя HOME DVD– “Let's Get Rocked”.
Най-голямото и значимо събитие в история на групата, е поканата от страна на Албена Цолова (SinBSin / East Metal Records) за подгряване на американските пауър-метал легенди “JAG PANZER” в София. Това е своеобразна награда за положения труд през тези години, който се разгръща с пълна сила на 08.11.2005 в клуб “ФЕНС”. Не закъсняват и добрите рецензии в интернет пресата – списание “ПРО-РОК”, AVTORA.COM …
През 2006 групата подгрява за Австрийските легенди „Pungent Stench” в клуб „Гепи”, гр. Пловдив (заедно с бургаската метъл група "Vrani Volosa") - концерт отново организиран от SinBSin / East Metal Records.
От месец юни на 2007 групата е с нов член – Петър Бошнаков – клавири, заменил Никола Иванов - китара.
В края на 2007 Krossfire записват „Angels Cry”, а в началото на 2008 и песента „Touch Of Destiny”. Записите са направени в “F.1Sound Studio” в Пловдив (http://f1soundrecords.com) с тонрежисьор Васил Вълчев. В последствие излиза сингъла „Touch Of Destiny”. Следва представянето му в клуб "ПОЛИЕРО плейс" през май. През месец юни 2008 групата отпразнува своя 7-мия рожден ден отново в същия клуб . Събитието бе филмирано и през месец Ноември излезе второ HOME DVD "7 години на сцена".

През 2008 групата започва да изнася и концерти по мото съборите през летните месеци.
През юни 2009, песента "Touch Of Destiny" участва в CD компилация на немското списание "Heavy". То бе публикувано в Германия през втората половина на месеца. Песента на групата е на първо място в диска, което дава голямо предимство - всеки един притежаващ cd-то ще чуе песента. Кратка информация и снимка на групата са публикувани в списанието, заедно с информация за останалите банди от компилацията. Също така, песни от диска се пускат и на фестивала "Bang Your Head !!!", който се провежда в град Балинген в края на месец юни.
В началото на 2010, отново от списание "HEAVY" (Германия) бе проведено интервю с Димо Петков и Георги Кушев, което бе отпечатано в изданието на списанието през месец Април. Също така, ревю на "Touch Of Destiny" бе публикувано и в списание "RockHard"брой 28, Юли 2010, стр. 113.

През месец Септември 2010 групата започна работа по първия си студиен албум, като записите за него ще бъдат направени, отново в студио “F.1Sound Studio” в Пловдив с тонрежисьор Васил Вълчев. В края на Октомври бе представена песента „The Oneбалада от предстоящия да излезне през 2011г. компактдиск.

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava