28-10-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


Еталон
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Fyeld
Създадени в София през 1998 г. от вокалиста и китарист Боян Генов (известен като Bobz) и барабаниста Добромир "Dodo" Вълков, Fyeld успяват за отрицателно време да спечелят за аудио-каузата си внушителна армия от верни почитатели. Разковничето на успеха се крие не само в адски жизнената и агресивна музика, навяваща положителни асоциации с излиянията на Machine Head, Skinlab, Korn, Stone Sour и други представители на т.нар. нова вълна в американския метъл, но и в множеството изяви на живо.

Триото (по онова време съставът е дооформен от басиста Веселин, познат сред прогресивната железарска общественост и като Axl) щурмува клубните сцени в страната веднага след записите на първите си пет демо-парчета през 1999 г., а непрекъснатият низ от концерти продължава до 2001 г., когато е реализирано и дебютното неофициално издание на Fyeld, съдържащо сурови версии на 9 нови и 4 по-стари композиции.

С цел усъвършенстване и постигане на по-голяма мощ, плътност и разнообразие в звученето на песните, към групата са привлечени още двама китаристи - Владо Ковачев от Cigaretta и финландският музикант Timo Puukko, който внася и лека, но достатъчно заразителна доза електронен привкус в творенията на Fyeld. В този състав е създаден и едноименният първи албум на квинтета, съдържащ дузина резачки, добре познати от концертите на бандата.

"Fyeld" (2003) предизвиква масов интерес и позитивни реакции не само с раздвижените си мелодии, канската агресия, директните текстове и кристално чистата продукция, но и с любопитните гласови "взаимодействия" между Bobz и братята му по оръжие Жоро от Dreadlockz (в парчето "Crime & Punishment"), Щипката от O.H. (в "Came Frumtha Sun"), Гришата от Матакка (в "Cube") и Боян от Кълн (в "Real").

След края на изключително бурната 2003 г. Fyeld продължават да щурмуват публиката на живо при всеки удобен случай, напредвайки и с работата по следващата си студийна бомба.

През 2004 FYELD e eдинствената метъл група, която отива на турнето "Музика срещу наркотиците" с едни от най-големите поп и хип хоп звезди в България, обхващащо осем от най-големите български градове. Същата година бележи и прекратяването на договора с дотогавашния им лейбъл Джокер Медия и започването на работата им със Стейн Студио. След дълъг застой, довел до напускането на солокитариста им, приемайки на борда нов член- Емо (Емануил Дончев) , те веднага започват работата по вторият си албум “Not Blond Enough to Survive the Holocaust”.

Развивайки по-тежък и манияшки звук, FYELD издават радио- сингъл наречен “Rolling Spawns” през aприл 2008, който бързо се изкачва до номер 1 в класацията Tuborg Top 40 на радио “Tangra Mega Rock”. Парчето получава сериозна ротация и по “Z-Rock”, а клипът му се върти усилено по MM Tv. Месец по-късно групата тръгва на мини-турне по клубовете в страната, дефинирайки и предавайки своето разбиране за метъл (който самите момчета наричат “dirty grooves”) и енергия на екзалтираните фенове. Също успяват да включат в програмата си участие на първото издание на фестивала “Spirit of Burgas”, спонсориран от MTV и номиниран за един от 15-те най-добри европейски фестивала за 2008.

По-късно същата година, поради нарастващия интерес на феновете, жадни за нова музика от групата, FYELD решават да издадат нов сингъл с най-влиятелното българско списание за рок и метъл музика "ПРО-РОК". Изданието съдържа песента “Beefinger” и нейния видеоклип, плюс кратък филм за бандата. Песента е представена от “Z-Rock” и участва във всекидневния му Топ 10 по гласуване на фенове и седмичния Топ 40.

С множеството си музикални попадения и изяви през пролетта и ранното лято на 2009-та, групата успява да впечатли една голяма банда и на 30-ти май открива концертa на Guano Apes, като самите Guano са тези, които избират FYELD за своя лайф в България. Второто издание на “Spirit of Burgas” също съдържа софийската банда в листа заедно с "Faith No More". Новият албум е насрочен за издаване в България за 19.09.2009, като също така предстои нов разбиващ сингъл.

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava