15-05-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


"Alter Ego" - Концерта
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Krossfire

Група Krossfire е създадена през 2001. В началото името е “Dark Night”, като членовете са: Георги Дриев - китара, Георги Кушев - китара, Спас Марков – ударни. Въпреки трудното начало, момчетата не се предават и започват да градят кавъри на любимите си групи. Няколко човека минават през групата, но не след дълго напускат. Решени да продължат напред Жоро, Спас и Гого успяват да привлекат Захари Шиникчиев зад микрофона и Никола Иванов – китара. Георги Дриев поема баса и така се формира една стабилна формация, която ще бъде заедно няколко години. И името вече е различно – “Krossfire”.
Следват участия в клубове в Пловдив - "Пианото", клуб "XXL", клуб "C4"
, „SAX. Групата вече има и доста фенове.Те са навсякъде, където петимата имат участия и горещо ги подкрепят. Не се пропускат и участията на бирените и рок фестивали. Така след една година концерти и репетиции настъпва време за леки промени. Никола напуска групата за кратко поради служебни задължения, а през 2003, Спас влиза в казармата. Зад ударните временно застава Светослав Начев. В края на 2003 година Никола и Спас се завръщат. Групата отново е едно цяло и е решена сериозно да пробие в Пловдив. Никой обаче не подозира, че това ще се случи само след една година.
Последният концерт изнесен в този състав е в клуб "XXL", който се оказва и последен за Захари. Неговото място е заето от бившия вокалист на “Rappel Rack” – Димо Петков.Krossfire поемат право нагоре по музикалната стълба. Започват участия в клуб “SAX”,
които са повече от успешни – групата събира още повече фенове.

През Декември 2004 за групата се поинтересуваха от интернет медия “БЪЛГАРСКИ ФАКТОР”. Бе проведено интервю от Десислава Бакърждиева и в последствие публикувано на сайта им в Интернет. Групата се появява в интернет пространството и чрез новият им сайт – www.krossfirebg.com. История, новини, доста снимков материал и актуална информация вече са на разположение на феновете.
През следващата есен групата участва на ежегодния рок фестивал в Пловдив, който се провежда в три последователни дни – 21, 22 и 23.09.2005.
На 17.09.2005 с помоща на Община Пловдив, Програмата Пловдив Инфо и Любо Грозев, Krossfire организират голям самостоятелен концерт на пл. Стефан Стамболов - двучасов сет разтърсил с хеви метъл и хард рок изпълнения главната в града. Доста хора присъстват на това събитие, което за пореден път затвърждава убеждението на групата – най-добрата публика е винаги до бандата. Този път концерта се филмира, като в началото на 2006 групата подготвя HOME DVD– “Let's Get Rocked”.
Най-голямото и значимо събитие в история на групата, е поканата от страна на Албена Цолова (SinBSin / East Metal Records) за подгряване на американските пауър-метал легенди “JAG PANZER” в София. Това е своеобразна награда за положения труд през тези години, който се разгръща с пълна сила на 08.11.2005 в клуб “ФЕНС”. Не закъсняват и добрите рецензии в интернет пресата – списание “ПРО-РОК”, AVTORA.COM …
През 2006 групата подгрява за Австрийските легенди „Pungent Stench” в клуб „Гепи”, гр. Пловдив (заедно с бургаската метъл група "Vrani Volosa") - концерт отново организиран от SinBSin / East Metal Records.
От месец юни на 2007 групата е с нов член – Петър Бошнаков – клавири, заменил Никола Иванов - китара.
В края на 2007 Krossfire записват „Angels Cry”, а в началото на 2008 и песента „Touch Of Destiny”. Записите са направени в “F.1Sound Studio” в Пловдив (http://f1soundrecords.com) с тонрежисьор Васил Вълчев. В последствие излиза сингъла „Touch Of Destiny”. Следва представянето му в клуб "ПОЛИЕРО плейс" през май. През месец юни 2008 групата отпразнува своя 7-мия рожден ден отново в същия клуб . Събитието бе филмирано и през месец Ноември излезе второ HOME DVD "7 години на сцена".

През 2008 групата започва да изнася и концерти по мото съборите през летните месеци.
През юни 2009, песента "Touch Of Destiny" участва в CD компилация на немското списание "Heavy". То бе публикувано в Германия през втората половина на месеца. Песента на групата е на първо място в диска, което дава голямо предимство - всеки един притежаващ cd-то ще чуе песента. Кратка информация и снимка на групата са публикувани в списанието, заедно с информация за останалите банди от компилацията. Също така, песни от диска се пускат и на фестивала "Bang Your Head !!!", който се провежда в град Балинген в края на месец юни.
В началото на 2010, отново от списание "HEAVY" (Германия) бе проведено интервю с Димо Петков и Георги Кушев, което бе отпечатано в изданието на списанието през месец Април. Също така, ревю на "Touch Of Destiny" бе публикувано и в списание "RockHard"брой 28, Юли 2010, стр. 113.

През месец Септември 2010 групата започна работа по първия си студиен албум, като записите за него ще бъдат направени, отново в студио “F.1Sound Studio” в Пловдив с тонрежисьор Васил Вълчев. В края на Октомври бе представена песента „The Oneбалада от предстоящия да излезне през 2011г. компактдиск.

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 2
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava