16-05-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


"Alter Ego" - Концерта
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

Fyeld
Създадени в София през 1998 г. от вокалиста и китарист Боян Генов (известен като Bobz) и барабаниста Добромир "Dodo" Вълков, Fyeld успяват за отрицателно време да спечелят за аудио-каузата си внушителна армия от верни почитатели. Разковничето на успеха се крие не само в адски жизнената и агресивна музика, навяваща положителни асоциации с излиянията на Machine Head, Skinlab, Korn, Stone Sour и други представители на т.нар. нова вълна в американския метъл, но и в множеството изяви на живо.

Триото (по онова време съставът е дооформен от басиста Веселин, познат сред прогресивната железарска общественост и като Axl) щурмува клубните сцени в страната веднага след записите на първите си пет демо-парчета през 1999 г., а непрекъснатият низ от концерти продължава до 2001 г., когато е реализирано и дебютното неофициално издание на Fyeld, съдържащо сурови версии на 9 нови и 4 по-стари композиции.

С цел усъвършенстване и постигане на по-голяма мощ, плътност и разнообразие в звученето на песните, към групата са привлечени още двама китаристи - Владо Ковачев от Cigaretta и финландският музикант Timo Puukko, който внася и лека, но достатъчно заразителна доза електронен привкус в творенията на Fyeld. В този състав е създаден и едноименният първи албум на квинтета, съдържащ дузина резачки, добре познати от концертите на бандата.

"Fyeld" (2003) предизвиква масов интерес и позитивни реакции не само с раздвижените си мелодии, канската агресия, директните текстове и кристално чистата продукция, но и с любопитните гласови "взаимодействия" между Bobz и братята му по оръжие Жоро от Dreadlockz (в парчето "Crime & Punishment"), Щипката от O.H. (в "Came Frumtha Sun"), Гришата от Матакка (в "Cube") и Боян от Кълн (в "Real").

След края на изключително бурната 2003 г. Fyeld продължават да щурмуват публиката на живо при всеки удобен случай, напредвайки и с работата по следващата си студийна бомба.

През 2004 FYELD e eдинствената метъл група, която отива на турнето "Музика срещу наркотиците" с едни от най-големите поп и хип хоп звезди в България, обхващащо осем от най-големите български градове. Същата година бележи и прекратяването на договора с дотогавашния им лейбъл Джокер Медия и започването на работата им със Стейн Студио. След дълъг застой, довел до напускането на солокитариста им, приемайки на борда нов член- Емо (Емануил Дончев) , те веднага започват работата по вторият си албум “Not Blond Enough to Survive the Holocaust”.

Развивайки по-тежък и манияшки звук, FYELD издават радио- сингъл наречен “Rolling Spawns” през aприл 2008, който бързо се изкачва до номер 1 в класацията Tuborg Top 40 на радио “Tangra Mega Rock”. Парчето получава сериозна ротация и по “Z-Rock”, а клипът му се върти усилено по MM Tv. Месец по-късно групата тръгва на мини-турне по клубовете в страната, дефинирайки и предавайки своето разбиране за метъл (който самите момчета наричат “dirty grooves”) и енергия на екзалтираните фенове. Също успяват да включат в програмата си участие на първото издание на фестивала “Spirit of Burgas”, спонсориран от MTV и номиниран за един от 15-те най-добри европейски фестивала за 2008.

По-късно същата година, поради нарастващия интерес на феновете, жадни за нова музика от групата, FYELD решават да издадат нов сингъл с най-влиятелното българско списание за рок и метъл музика "ПРО-РОК". Изданието съдържа песента “Beefinger” и нейния видеоклип, плюс кратък филм за бандата. Песента е представена от “Z-Rock” и участва във всекидневния му Топ 10 по гласуване на фенове и седмичния Топ 40.

С множеството си музикални попадения и изяви през пролетта и ранното лято на 2009-та, групата успява да впечатли една голяма банда и на 30-ти май открива концертa на Guano Apes, като самите Guano са тези, които избират FYELD за своя лайф в България. Второто издание на “Spirit of Burgas” също съдържа софийската банда в листа заедно с "Faith No More". Новият албум е насрочен за издаване в България за 19.09.2009, като също така предстои нов разбиващ сингъл.

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava